Személyreszabott mentorálással
"A lehetetlen lehetséges... A félelmeink alaptalanok... A jövőnk rajtunk múlik..." /I.sz./
Első lépés a táplálkozásunk átalakítása: a táplálékok természetének megismerése és megértése és annak a ténynek a felismerése, hogy a szervezetünket olyan élelmiszerekkel tápláljuk, amelyre valóban szükségünk van. A funkcionális szemlélet arról szól, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amelyek valóban táplálják a testünket és panaszaink ismeretében célzottan támogatják a már sérült funkciókat, miközben a lehető legkevésbé terhelik a szervezetünket. Természetesen ez azzal is jár, hogy bizonyos élelmiszereket – melyek ronthatják az egyes funkciókat, vagy épp gyulladást okozhatnak stb. – kerülünk, minimalizáljuk a bevitelüket vagy akár teljesen el is hagyunk.
A mai modern, felgyorsult világunkban a táplálkozásnak és a különböző berögzött (rossz) szokásainknak óriási szerepe van az életmódunk káros hatásainak kialakulásában, az esetleg már kialakult betegségekben. Egyes becslések szerint akár 80-90%-ban életmódunk határozza meg testi-lelki-szellemi egészségünket.
Fizikai egészségével a legtöbb ember kénytelen egy idő után foglalkozni, már csak azért is mert ha baj van, azt sokszor erős fájdalommal (is) jelzi a testünk. A lelki egészségünkkel törődni azonban már más kérdés. A jó hír az, hogy az egészséges életmód, lelki egészség tanulható, fejleszthető!
Hiszek a táplálkozás fenntartható megközelítésében, abban, hogy képesek vagyunk egyensúlyban lenni, élvezni a finomságokat, tudatosan étkezni és elérni a kitűzött célokat. Célom, hogy az étkezés egyszerű, gyakorlatias megközelítésével száműzzük a stresszt és a zavart a táplálkozásból, továbbá, hogy minél több embernek segítsek elérni egy jobb egészségi állapotot, az ideális testsúlyt és egy kiegyensúlyozottabb életet.
A funkcionális táplálkozás nem egy divatdiéta vagy egy fogyókúra, hanem a szervezeted egyedi igényeit kielégítő egészség megőrzését támogató táplálkozás, amit NEM kúra-szerűen, hanem életvitelszerűen kell alkalmazni. Ami az egyikünknek fontos táplálék, az másnak esetleg méreg is lehet.
Pozitívan befolyásolhatod anyagcseréd minőségét.
Sokkal több energiád lesz, jobb lesz a közérzeted.
Optimális lesz a testösszetételed, megszabadulsz a túlsúlytól.
Emésztési- és bőrproblémáid megszűnnek.
Javíthatod bélflórád állapotát, ami elősegíti immunrendszered hatékonyabb működését, javítja szervezeted öngyógyító mechanizmusait.
Autonóm idegrendszeri beállítottság
Emésztőrendszeri beállítottság
Hormonrendszeri sajátosságok
Vércsoport jellemzők
Összefoglalva: a tanácsadás után tudni fogod a számodra ideális tápanyagokat, táplálkozási arányokat és időszakokat is, hogy a szervezeted a legoptimálisabban működjön és minél tovább élhesd életed sejtszinten is egészségesen!
A jó táplálkozásnak egyszerűnek és stresszmentesnek kell lennie. Nincs szükség éhezésre és egyáltalán nem kell lemondani a finom ízekről sem. Támogatlak, abban a folyamatban, hogy jobban megértsd és elengedd a téged érintő betegségek mélyen megbúvó lelki okait, mialatt láthatatlanul egészséges szokásokat építünk be közösen az életedbe, hosszútávon fenntartható étkezéssel, lemondások és szenvedések nélkül.